به گزارش میراث آریا به نقل از روابطعمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی، جمعه ۸ دیماه ۱۴۰۲ محیطبانان منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی حین پایش پرندگان آبزی و کنار آبزی سد بارزو شیروان موفق به مشاهده و ثبت تصویر گونه اردک سیاه کاکل در این محل شدند.
بر اساس گزارشها، این پرنده آخرین بار در حوالی سال ۱۳۸۶ در استان خراسان شمالی مشاهده شده است. جنس نر و ماده در اینگونه متفاوتاند و گونه نر آن دارای سرودم سیاه، زیر شکم و پهلوها سفید، منقار خاکستری و رنگ چشم روشن هستند که بنا به گزارش اداره کل محیطزیست خراسان شمالی تصویر ثبت شده متعلق به جنس نر از این گونه است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شمال شهرستان شیروان و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیرهگاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.
این منطقه در ۸۵ کیلومتری شهر شیروان قرار دارد که باتوجهبه دارابودن ویژگیهای خاص طبیعی از جمله جنگلهای انبوه ارس و گوناگونی پوشش گیاهی و نیز زیست خالصترین قوچ اوریال، سال۱۳۵۰ بهعنوان منطقه حفاظت شده زیستمحیطی اعلام شده است.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی دارای آبوهوایی عموماً کوهستانی، با شیبهای تند و درههای عمیق و صخرههای مرتفع است، این منطقه قسمتی از رشته کوههای موسوم به کپه داغ را تشکیل میدهد و از مناظر زیبایی برخوردار است.
در منطقه حفاظت شده گلیل، حیوانات و پرندگانی همچون قوچ و میش اوریال، پلنگ، گربه وحشی، گراز، سمور سنگی، خرگوش، دارکوب قهوهای که بسیار کمیاب است، سهره سیاه و کبک دری نیز زندگی میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما